tirsdag 20. juli 2010

Ona Fyr


Endelig har jeg vært på Ona! Ona ligger i helt, helt ytterst i havgapet i Møre og Romsdal og er det sørligste, gjenlevende fiskeværet i Norge med bare 30 fastboende. Og så vanvittig sjarmerende! Nydelige hus, og små stier og gate. Overflod av hyggelige hager og blide mennesker som sier Hei og slår av en prat. Tok ferja fra Brattvåg til Harøya og måtte jo selvfølgelig spise den berømte svela og en kaffi. Kjørte så på tvers av øya til vi kom til Finnøy Havstuer, og tida var perfekt for å lunsje litt og fikk servert fiskesuppe i koselige omgivelser.
Og så bar det ut i havgapet igjen, med ny ferje og målet snart nådd. Det var som å komme tilbake til ei anna tid. En fantastisk atmosfære som bare må oppleves. Inne på den lille lokalbutikken møtte vi Gerd som er altmuligkvinnne som viste oss hvor vi skulle bo.
Og her på Ona fant jeg roa. Etter en sånn herlig oppdagelsesferd på den lille øya, fikk jeg ny energi og bobla over av glede og inspirasjon til nye forberedelser og nye kunder :-). Fortsatt god sommer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar